Monestir de Sant Benet

L'edifici romànic més emblemàtic de la comarca de Bages és parròquia de Navarcles i es troba situat a 1 km del centre de la població. És un monestir molt poc conegut, però que sorprèn i captiva els visitants.

Aixecat el segle X, la part romànica més destacada (monestir i claustre) és del segle XII, però totes les èpoques hi han deixat la seva petjada. En el segle XVII passà a dependre de Montserrat i a començaments del segle XIX era un lloc on venien a residir els darrers anys de la seva vida els monjos. Restà abandonat després de l'exclaustració fins que fou comprat per la família de Ramon Casas, que en començà la restauració. Des de l'any 2007 s'ha rehabilitat i no sols es pot visitar el monestir, sinó que s'han habilitat espais per convencions i reunions de tota mena. Tot el conjunt ha rebut el nom de Món Sant Benet.

Com arribar-hi

En tren i autobús: s'arriba a Manresa a través de la RENFE o dels Ferrocarrils de la Generalitat. De l'estació d'autobusos de Manresa s'agafa l'autobús cap a Navarcles (els dies de cada dia n'hi ha un cada mitja hora, dissabtes cada hora i diumenges sols hi ha servei a la tarda). Des de Navarcles fins al monestir de Sant Benet hi ha 10-15 minuts caminant.

També es pot arribar des de Barcelona en bus directament mitjançant les alternatives que ofereix Món Sant Benet.

Camí de Sant Benet de Bages s/n - 08272 Sant Fruitós de Bages - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 875 94 01
Lloc web: www.monstbenet.com
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 7.07.2022 | 07:45