Navarcles participa en un projecte de la Diputació per conèixer la qualitat de l’aigua del riu Calders

Divendres, 8 d'octubre de 2021 a les 00:00

“LLegim el Riu” és un projecte de la Diputació de Barcelona en el qual participa Navarcles i que consisteix en fer una recerca participativa a l’entorn del riu Llobregat i dels seus afluents principals (en el cas de Navarcles, s’analitzarà el Calders) centrat en el coneixement de la qualitat de l’aigua.
S´organitzarà un grup local de voluntariat que participarà en les sortida de camp del proper divendres 15 d´octubre a la passera del Llac de Navarcles. Es buscarà la presència a la llera de petits invertebrats, la visualització de la vegetació de ribera adjacent i el conjunt d´observacions de les activitats humanes al riu.
Amb aquesta actuació es vol afavorir el coneixement i la col•laboració de la ciutadania en la protecció dels rius. Amb els resultats a la mà, es concretaran recomanacions de polítiques públiques de gestió i conservació del patrimoni fluvial.  
El projecte “Llegim el Riu” arrenca amb  la participació de 15 municipis. En el cas de Navarcles, l’acció és impulsada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament i la Biblioteca de Navarcles. Les persones que vulguin formar part del grup de voluntaris s’han d’inscriure a la Biblioteca. Es farà una sessió prèvia informativa el dimecres 13 d’octubre, a 2/4 de 7 de la tarda. I la sortida de camp, guiada per biòlegs, serà el divendres 15, de 4 a 7 de la tarda. El punt de sortida serà la Cabana del Llac.
 

Darrera actualització: 08.10.2021 | 08:40