Estudi d’adequació de l’espai Font de la Cura i Pla de Cal Tàpies

Dimecres, 30 de juny de 2021 a les 15:00

Ja fa dies que  la Diputació ha fet arribar a l’Ajuntament de Navarcles l´estudi d’adequació de l’espai Font de la Cura i el Pla de Cal Tàpies. Després de molts mesos de treball conjunt, en els quals el  procés participatiu de gent diversa de Navarcles ha estat molt important, ja existeix "alguna cosa tangible". 

Des de l´àrea de Medi Ambient, el seu regidor Josep Joan Roda Rubio vol agraïr la  predisposició i el voler dedicar una part del temps dels qui, d´una manera o altra, van estar discutint sobre un projecte que ha de ser tant important a nivell del poble de Navarcles.

Tenint en compte les complicacions comportades per la pandèmia de la COVID-19, amb les restriccions vinculades i les dificultats per fer reunions, des de la regidoria de Medi Ambient es valora com a “molt satisfactori” el resultat del procés participatiu sobre la Font de la Cura i el Pla de Cal Tàpies.

Des de la regidoria, s’ha vist com una necessitat central recuperar aquest espai proper al riu i adequar-lo paisatgísticament, recuperant-lo mediambientalment, per donar un atractiu tant per a un ús de la gent del poble com pels possibles visitants.  Així, s’aposta per un gran pulmó verda amb diversos usos possibles: espais  lúdics, àrea d´autocaravanes, esplanada multifuncional, jardins, etcètera. Cal dir que, per adequar l’espai a aquests usos, es tindrà en compte en tot moment l’entorn de la ribera del riu Calders. 

Amb l’estudi d’adequació de la Font de la Cura i el Pla de Cal Tàpies sobre la taula, es començarà a preparar el projecte executiu i a buscar els recursos econòmics per fer possible la iniciativa. Per part de l´Ajuntament es disposa actualment d’una primera reserva de 150.000 euros, recollits al pressupost municipal i que garantiran l’inici i la viabilitat del projecte.

 

Darrera actualització: 30.06.2021 | 13:44