El Festival CLAM presenta el CLAM Jove

Divendres, 16 d'abril de 2021 a les 13:30

El futur audiovisual, però sobretot el dels valors socials que impulsa el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, està en mans de les noves generacions. El CLAM, a partir d’aquesta edició, fa una aposta convençuda per impulsar el seu treball i les seves inquietuds, amb l’ànim de consolidar una nova secció que ha de ser la que marqui l’esdevenir del certamen; tant pel que fa a la creació de noves pantalles de reivindicació, com a la oportunitat de fer créixer la presencia d’un públic crític, inquiet, creador i participatiu, des d’aquí i cap al panorama cinematogràfic en general.

Aquesta nova branca del CLAM està formada per un grup de joves bagencs que han organitzat, dirigit i pensat, una nova secció integrada dins la organització general del Festival, però adreçada especialment al sector juvenil. La nova secció que es posa en marxa, tractarà temes d’actualitat que promoguin el debat, en un espai segur per a tothom qui hi vulgui participar. Aquest equip d’una vintena de joves de la comarca treballen des de fa un any per difondre la seva visió de la realitat i les darreres setmanes han iniciat un intens treball de difusió de la seva proposta mitjançant les xarxes socials, des d’on s’ofereixen recomanacions setmanals de cinema i series d’àmbit social, que es poden seguir en el compte d’Instagram @clamjove.

La proposta d’aquest any dins la programació del CLAM, tindrà lloc els dies 1, 7 i 8 de maig; es pot consultar en el programa general del certamen i a les xarxes socials on s’aniran publicant totes les novetats. La discriminació de gènere, amb una mirada amplia que vol posar damunt la taula la realitat d’una diversitat que va més enllà del concepte binari home-dona, ha estat la temàtica escollida per obrir aquest nou projecte de reflexió i reivindicació jove; dins les activitats programades es projectarà la pel·lícula “A stormy night”: monogàmia, poligàmia i no cisheteronormativitat, que comptarà amb la presencia d’en David Moragas, director i actor del film; desprès de la projecció es podrà assistir a un debat amb el director i altres convidats.  Com a activitats paral·leles hi haurà una taula rodona sobre “Transsexualitat: realitat i perspectives”, a més d’un monòleg al voltant de la pel·lícula “A stormy night”.

Més informació a www.clamfestival.org.

Darrera actualització: 16.04.2021 | 13:09