Navarcles millora la línia de bus fins a Manresa afegint més expedicions

Divendres, 6 de novembre de 2020 a les 00:00

El departament de Territori i Sostenibilitat reforça a partir de dilluns que ve, 9 de novembre, les connexions amb autobús entre Navarcles, Sant Fruitós de Bages i Manresa. Així, ho ha explicat el director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, a través d'una videoconferència amb representants del territori.


De dilluns a divendres feiners, s'afegeixen 3 noves expedicions tant d'anada com de tornada, al final del dia, ampliant la cobertura horària que finalitza el servei a Navarcles a les 11 de la nit. D'altra banda, quan s'acabin les restriccions de mobilitat els caps de setmana, els dissabtes feiners s'incorporaran 3 noves expedicions tant d'anada com de tornada al llarg del dia, de manera que s'ampliarà la cobertura horària; i una darrera expedició al final del dia, des de Manresa (21.45h), i des de Navarcles (21.20h). Això permetrà als usuaris una millor comunicació amb la capital de la comarca.


Aquesta és una iniciativa que ha sorgit de l'equip de govern de l'Ajuntament de Navarcles. Segons l'alcalde de Navarcles, Josep Maria Feliu, ha explicat que és una proposta que feia temps que s'estava treballant: «L'ampliacó va sorgir davant la necessitat d'incrementar les expedicions de la línia cap a Manresa, ja que hi ha molts navarclins i navarclines que estudien i treballen a la capital del Bages».


Finalment, es millorarà la cobertura horària del servei els dies festius amb 3 noves expedicions, tant d'anada com de tornada, en la franja del matí. D'aquesta manera els usuaris podran arribar a Manresa al matí, cosa que fins ara no podien fer, ja que només es donava servei a la tarda.


Tenint en compte les restriccions de mobilitat existents actualment, a causa de la pandèmia de la covid-19, es realitzaran les millores en dia feiner, ja que s'allarguen horaris i es poden atendre a treballadors de serveis essencials, però la millora dels caps de setmana es posarà en servei quan s'elimini el confinament municipal dels caps de setmana.


Aquesta línia, operada per l'empresa Transbages, de Sagalés, va transportar 323.272 viatgers l'any 2019. Aquesta xifra suposa un increment del 5,58% respecte a l'any anterior.

Darrera actualització: 06.11.2020 | 17:44

Imatges

Horari de bus dies festius D'esquerra a dreta: Josep Maria Feliu, alcalde de Navarcles, Àdria Mazcuñán, alcaldessa de Sant Fruitós i Marc Aloy, alcalde de Manresa