Ajuts pels arranjaments d'habitatges de la gent gran

Dimecres, 2 de juny de 2021

Aquestes subvencions hauran de fomentar projectes d’interès social que tinguin per finalitat:

- Facilitar reformes bàsiques als habitatges i garantir les condicions de seguretat, higiene i habitabilitat mínimes, afavorint l’accessibilitat i les condicions de vida de la persona dins de la llar.

- La realització de petites reformes d'adaptació funcional i/o la instal·lació d'ajudes tècniques als habitatges de les persones.

- El programa incorpora ajudes tècniques així com elements de desplaçament, de llit i per a la comunicació.

 

TIPOLOGIA DE LES INTERVENCIONS SUBVENCIONABLES EN ARRANJAMENTS

  • Arranjaments en banys: totes aquelles intervencions orientades a millorar l'accessibilitat i facilitar la higiene personal (substitució de banyera per plat de dutxa, tractament antilliscant de paviments, adaptació del lavabo, canvi d'aixetes, entre d'altres).
  • Arranjaments en cuines: intervencions orientades a millorar les condicions de seguretat i facilitar les activitats de la vida diària a la cuina (substitució de placa de gas/butà per plaques elèctriques o altres elements de cocció, tractament antilliscant de paviments, adaptació del mobiliari, canvi d'aixetes, entre d'altres).
  • Arranjaments en zones de pas: intervencions adreçades a realitzar adaptacions i/o proporcionar suports en l'entorn general del domicili per facilitar la mobilitat general de la persona (ampliacions de portes, eliminació de graons, instal·lació d'ajudes tècniques, entre d'altres).
  • Actuacions complementàries de millora de l'eficiència energètica dels domicilis: petites intervencions que puguin complementar els arranjaments realitzats i que tinguin com a finalitat la millora energètica dels domicilis.
  • Instal·lacions d'ajudes tècniques: productes fabricats especialment per permetre o facilitar la realització de determinades accions de la vida quotidiana, de tal manera que sense el seu ús, seria impossible o molt difícil per a la persona poder-les realitzar.

 

Darrera actualització: 11.06.2021 | 15:13