Una quinzena de participants a la sortida del projecte Llegim el riu

Dimarts, 19 d'octubre de 2021 a les 00:00

Una quinzena de persones voluntàries de Navarcles van participar divendres a la sortida del Projecte Llegim el Riu, coordinat des de l'àrea de Medi ambient de l'Ajuntament  i la Biblioteca municipal Sant Valentí, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. Es van recollir mostres d'invertebrats de la zona de la passera del Llac de Navarcles, i es va valorar la vegetació de ribera adjacent i  les activitats humanes al riu per tenir una visió de tot el tram estudiat.
Les dades de les mostres trobades s'introdueixen a l'App RiuNet i els biòlegs de la Universitat podran fer una estimació de la qualitat ecològica del nostre riu Calders. Amb el total de pobles participants (15)  de tota la conca del Llobregat  es tindrà una visió conjunta del seu estat ecològic i es farà un retorn de la informació obtinguda a cada poble amb la sèrie de mesures correctores possibles per millorar el seu estat.
Es preveu fer una altra presa de mostres la propera primavera per acabar de contrastar-les amb les obtingudes en aquesta sortida.
Des de l'àrea de Medi ambient de l'Ajuntament de Navarcles, el regidor Josep J. Roda valora molt positivament la bona predisposició i implicació de totes les persones participants i assegura que "estimar el nostre riu Calders comença per conèixer de primera mà el seu estat".

Darrera actualització: 19.10.2021 | 08:11