Resum de la situació de l'incendi i recomanacions a la ciutadania

Dilluns, 18 de juliol de 2022 a les 00:00

ACTUALITZACIÓ 20-7-22 21.30 H: Bombers informa que donen per controlat l'incendi que es va iniciar al Pont de Vilomara. Al llarg del dia no s'han detectat represes importants i ara fa una estona un helicòpter  ha sobrevolat la zona i ha confirmat que tot el perímetre estava sense represes. Es manté un dispositiu revisant i remullant punts calents.

--------

ACTUALITZACIÓ 19-7-22 08.00 H: Després d'una nit més tranquil·la que l'anterior, arriba el moment d'agrair la tasca de tothom qui ha fet possible estabilitzar l'incendi i donar acollida a les persones desallotjades: tots els cossos d'emergència (Bombers, ADF, Protecció Civil, Agents Rurals, Guàrdies municipals, Mossos...); la ciutadania que s'ha mostrat disposada a ajudar en tot moment; i tothom qui ha seguit les recomanacions amb cura per evitar qualsevol risc. Volem fer arribar també el nostre suport i solidaritat a tots els municipis veïns que s'han vist afectats per aquest devastador incendi. Ara toca mirar endavant, reconstruir-nos i fer tot el possible perquè no es torni a repetir una situació així. Moltes gràcies a tothom!

--------

ACTUALITZACIÓ 18-7-22 20.00 H: Els Bombers donen l'incendi per estabilitzat i hi continuen treballant.

 

ACTUALITZACIÓ 18-7-22 14.00 h:  En la reunió amb el Comitè d'Emergències que acabem de fer se'ns ha comunicat que s'aixeca el confinament de Navarcles i que les persones desallotjades del municipi poden tornar a casa. El foc està estabilitzat però no apagat, això vol dir que les properes hores podria haver-hi algun canvi substancial que ens obligui a donar noves indicacions. Us anirem informant.

--------

Davant el perill que suposa l’incendi que es va declarar ahir al Pont de Vilomara i que està afectant diversos municipis de l’entorn, l’Ajuntament de Navarcles us recorda quina és la situació actual:

  • Estem treballant en estreta col·laboració i contacte constant amb Bombers i altres serveis d’emergència.
  • Es mantenen els desallotjaments preventius que es van fer ahir i, de moment, les persones afectades no poden tornar a casa. Es tracta d’una mesura presa per evitar al màxim el risc. Recordeu que tenim un punt d’acollida habilitat a l’Escola Catalunya-Edifici Verd.
  • Us demanem també que respecteu el confinament que es va decretar per Navarcles. Quedeu-vos a casa i, si us heu de moure per motius laborals o altres motius indispensables i justificats, informeu-vos de l’estat de la xarxa viària abans de sortir de casa perquè hi ha algunes vies tallades.
  • Agraïm totes les mostres de suport i ofertes de voluntariat que hem rebut. De moment, la millor manera de col·laborar és que us quedeu a casa i seguiu totes les indicacions que es donin.
  • Anem informant puntualment a través de les xarxes socials quan hi ha novetats o cal donar alguna nova instrucció.
  • El perill no ha passat i a mesura que avança el dia les condicions climatològiques són adverses. Sigueu molt curosos i tingueu tota la precaució possible.
Darrera actualització: 20.07.2022 | 22:03