Reordenació del carrer Fortià Solà per fomentar la mobilitat a peu, gràcies als fons FEDER

Divendres, 28 d’octubre de 2022

L’Ajuntament de Navarcles, amb el cofinançament del fons FEDER, va reordenar i redissenyar el carrer Fortià Solà per fomentar la mobilitat a peu. S’ha incorporat una vorera àmplia, s’ha substituït l’enllumenat públic i s’ha passat a un sistema  d’aparcament en línia, amb incorporació de zona blava.

Aquesta obra, que ha costat 49.321,53 euros s’ha pogut fer realitat gràcies a una ajuda de 38.532,98 euros, del Programa de subvencions a projectes singulars d’entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni o en el marc del programa operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020.

Amb l’actuació es preveu millorar la mobilitat a peu, que s’aconsegueix per mitjà de l’actuació en vorera per una banda i l’impacte de la reducció de places d’aparcament que motiva l’ús de la mobilitat a peu o en bicicleta. I, d’altra banda, la reducció de les emissions de CO2 que s’aconsegueix per la reducció de l’ús de vehicle i per la substitució de lluminàries de vapor de mercuri per lluminàries LED. Un cop executada l’obra, es calcula que l’estalvi en consum energètic és de 9.041,85 kWh/any , la qual cosa significa una reducció d’emissions de CO2 de 2,46 tCO2/any.

Darrera actualització: 27.12.2022 | 11:27