Precaucions per la revetlla de Sant Joan

Dilluns, 20 de juny de 2022 a les 00:00

Sant Joan, la nit del foc, és la més màgica i curta de l'any i és sinònim de gresca i diversió. Però perquè aquest dia esdevingui una veritable festa, cal seguir uns consells bàsics per evitar incendis i accidents.

  • És prohibit llençar objectes encesos a menys de 500 metres de zona boscosa.
  • Especial precaució amb els petards voladors, coets i bateries.
  • Vigileu amb els petards! Compreu-los en establiments autoritzats i vigileu que els infants utilitzin productes apropiats per a la seva edat. No els guardeu a les butxaques, no els llenceu contra ningú i no els poseu dins d'ampolles o totxanes.
  • Els fanalets són molt macos però... no sabem quina trajectòria seguiran. Evitem-los!
  • És prohibit encendre cap tipus de foguera sense l'autorització corresponent. Si en teniu permís, recordeu que heu de fer el foc a 15 metres de distància com a mínim de vehicles o façanes d'edificis, eviteu-lo en zones amb vegetació seca o arbrat, poseu terra o sorra sobre el paviment, no hi tireu papers ni teixits ni pneumàtics ni plàstics, tingueu a mà algun mitjà per apagar-lo, vigileu la seva total extinció i no l'encengueu si fa vent.

Actualment estem a Nivell 2 del Pla Alfa això vol dir que hi ha un risc d'incendi alt i per tant des de l'Ajuntament demanem la col·laboració a la població a adoptar conductes cíviques com a mesures preventives per disminuir el risc d'incendi forestal.

Gaudiu de la revetlla!

Darrera actualització: 20.06.2022 | 08:31