Navarcles tindrà edificis municipals amb energies renovables

Dijous, 29 de desembre de 2022

Des de l’Ajuntament de Navarcles es va demanar assessorament a l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages per a la instal·lació d’energies renovables. Havent analitzat les cobertes aptes dels principals equipaments municipals i les distàncies entre ells, es va concloure que l’Auditori, la pista coberta de l´Escola Catalunya-Edifici Verd, el complex esportiu Tres Pins i la pròpia seu de l’Ajuntament, presentaven unes característiques idònies per fer-hi una instal·lació fotovoltaica. La primera serà la coberta de xapa de la pista de l’Escola Catalunya, de la qual ja tenim el projecte. Es tracta d’un espai a l’aire lliure, d’una coberta relativament recent, i la instal·lació és molt apropiada des del punt de vista tècnic.
Aquest proper any 2023  es farà l´encàrrec dels altres tres projectes restants (Ajuntament, Piscina-Tres Pins i Auditori). Aquest és el requisit per poder sol·licitar qualsevol de les subvencions per executar la instal·lació de les plaques.  
Amb aquestes 4 instal·lacions es podrien cobrir les necessitats d’energia elèctrica en autoconsum dels subministraments de l’Ajuntament de Navarcles, aconseguint que una tercera part de tota l’energia consumida pels equipaments de l’Ajuntament provingués d’energies renovables. 
Independentment de l´estalvi econòmic que això suposa, aquestes instal·lacions permetran autoconsumir 353.350 kWh/any, una xifra que farà reduir  les emissions de gasos d’efecte hivernacle que emeten els equipaments municipals en 88,4 tCO2/any. 
 

Darrera actualització: 29.12.2022 | 11:07