Navarcles inaugura l’itinerari de natura del riu Calders amb una caminada popular l'11 de juny

Dijous, 19 de maig de 2022 a les 00:00

El dissabte 11 de juny es farà una caminada al voltant del Llac de Navarcles, apte per a tots els públics, per fer la inauguració oficial de l’itinerari de natura del riu Calders. Fa uns mesos es van acabar d’instal·lar els plafons informatius (18 en total) que identifiquen a la flora i la fauna més representativa de la llera del riu Calders. L’objectiu era  crear un itinerari de natura on poder identificar les principals espècies tant de fauna com de flora que podem trobar a la zona del riu Calders de Navarcles i alhora, aprofitar aquest entorn natural tant proper a Navarcles que ens permet realitzar rutes a peu gaudint dels paisatges i de la natura. Cal inscripció prèvia a la biblioteca (938276719 ext. 4), escrivint al correu electrònic b.navarcles.sv@diba.cat o a l’OAC.

És una de les primeres actuacions fetes a la zona del riu, emmarcades en un ambiciós projecte per a la creació d’un gran parc a l’entorn del riu Calders que comprèn la zona del pla de cal Tàpias i la Font de la Cura, del qual s’està acabant d’enllestir el projecte executiu. La previsió és començar a executar els treballs aquest mateix any.  

La caminada de l’11 de juny, que té uns 2 quilòmetres de recorregut, seguirà l’itinerari d'observació de la natura i el paisatge que s’ha creat. Serà una sortida guiada per la biòloga Montse Clapers de GAIA Serveis Ambientals. En els diferents plafons del recorregut es pot trobar informació sobre ocells, peixos i insectes aquàtics, l’aiguabarreig I els rius Llobregat i Calders, plantes petites de la vora dels camins i la llera del riu, altres arbres i arbustos, mamífers, problemes amb les espècies introduïdes, etc.

La caminada començarà a 2/4 de 10 del matí, al Pla de Cal Tapias. És organitzada per l’Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Navarcles amb la col·laboració de la Biblioteca de Navarcles dins del programa LLEGIM EL RIU, de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 07.06.2022 | 08:02