Navarcles entra a formar part del col·lectiu Viles Florides

Dimecres, 26 de gener de 2022

Navarcles ha entrat a formar part del col·lectiu Viles Florides, una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d'espais verds urbans i enjardinats. Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics.

En el cas de Navarcles, vam presentar la nostra candidatura recentment i se’ns ha acceptat perquè s’ha valorat, que des de 2019, gestionem el control de les plagues i malalties de les àrees verdes mitjançant tècniques de gestió integrada de plagues, sense pesticides ni herbicides, creant espais rics en biodiversitat, introduint si és necessari espècies d´insectes.

A més, el 2021 es va fer una feina exhaustiva a nivell de jardineres i parterres, fet que ha permès regenerar els espais i implementar sistemes de reg per goter. Tenim un inventari dels arbres del municipi i sistema de poda de l’arbrat dels espais verds on intentem podar el mínim necessari, i sempre per motius de funció sanitària, seguretat viària, control de la dispersió d’algunes malalties o molèsties veïnals, buscant que la poda no interfereixi, o ho faci el mínim, en l’evolució de l´arbre; és a dir que puguin ser arbres el més naturals possibles.

Darrera actualització: 26.01.2022 | 12:07