Les obres de la rotonda de la plaça 1 d’octubre comencen aquest 7 de gener

Dimecres, 6 de gener de 2021 a les 17:10

La futura rotonda de la plaça 1 d’octubre (l’encreuament del Baviera) estarà llesta el 2021. Les obres començaran el 7 de gener i està previst que acabin en un termini d'entre 8 i 10 mesos. L’execució de l’obra és a càrrec de la Diputació de Barcelona, ja que està situada a la carretera BV-1221, de la seva titularitat. El cost de l’obra ascendeix a 650.000 euros, que cobriran al 50% la Diputació i l’Ajuntament.

Tot i que la demanda per a ordenar el nus viari de la plaça ve del 2007, el projecte s’ha anat endarrerint perquè l’espai té una pendent molt complicada i és una de les entrades principals al municipi i, per tant, s’havien de garantir els paràmetres de seguretat i estudiar com canviaria la mobilitat. Així, el projecte s’aprova finalment el 2018 però s’atura per la pandèmia. La nova rotonda suposarà una millora l’ordenació i distribució tant del pas de vehicles com de vianants, ja que és un punt on conflueixen cinc carrers.

Amb l'inici de les obres, es tallarà la circulació als carrers Dr. Artigalàs, Manresa i Balmes, i s'anul·laran dues de les quatre parades habituals del transport públic: concretament, les del passeig Bonavista i la del passeig de les Fonts. A més, la parada de la plaça Doctor Fleming canviarà la seva ubicació al número 12 de la carretera de Manresa, i s'habilitarà una nova parada al Camí de Solervicens, a l'alçada de la cruïlla de la Creueta. La resta de canvis en la mobilitat s’expliquen en un fulletó a part.

Per a qualsevol dubte, aclariment o suggeriment, no dubteu en posar-vos en contacte amb la Guàrdia Municipal de Navarcles al telèfon 639 20 65 65.

 

Darrera actualització: 06.01.2021 | 17:08