L'autopista serà gratuïta de dilluns a divendres a partir de la tardor

Dimarts, 19 de març de 2024

La consellera de Territori, Ester Capella, va anunciar ahir a Manresa que el Govern aplicarà aquesta tardor la gratuïtat en el preu dels peatges per als trajectes de mobilitat obligada a la C-16 entre Terrassa i Manresa (barreres troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet). Amb aquesta nova bonificació del 100%, el Departament de Territori avança en el procés que va iniciar fa uns anys per afavorir la mobilitat obligada i l’equitat territorial i també per optimitzar les vies d’alta capacitat, descongestionar les vies convencionals –la C-55, principalment, en aquest cas– i millorar la seguretat viària.

Les persones usuàries de vehicles lleugers (turismes, furgons i furgonetes) podran beneficiar-se d’aquesta gratuïtat en els viatges d’anada i tornada que efectuïn en un interval de 24 hores en la mateixa barrera de peatge, de dilluns a divendres no festius, mitjançant registre previ gratuït i utilitzant un sistema de pagament dinàmic (Via-T o App gratuïta Satelise).

Addicionalment, es manté la gratuïtat a la ronda de Manresa a la barrera lateral, amb origen o destinació al nord, amb el registre previ de la matrícula del vehicle o qualsevol mitjà de pagament dinàmic (Via-T o App gratuïta Satelise). Així mateix, s’homogeneïtzen la resta de descomptes en dia laborable (de dilluns a divendres no festius) en una bonificació del 40,5 % al tram Manresa-Terrassa per als trajectes en hora punta –de 6,30h a 10:30h i de 17h a 21h, per a totes les categories tarifàries, amb pagament dinàmic.

D’altra banda, cal recordar que es mantenen en els mateixos termes els descomptes actuals per a vehicles amb alta ocupació (bonificació del 40%) i de zero i de baixes emissions (30% i 75% respectivament)

Capella va fer aquest anunci en la presentació a Manresa de l’Estratègia de la Mobilitat del Bages a alcaldes i alcaldesses de la Catalunya Central, a la qual va asistir l’alcaldessa de Navarcles, Alba Pérez.  

 

Darrera actualització: 19.03.2024 | 09:42