Inauguració oficial de la rotonda de la plaça 1 d’octubre

Dimecres, 23 de de març de 2022 a les 00:00

La nova rotonda de la plaça 1 d’octubre, que vam estrenar fa unes setmanes, ha estat inaugurada oficialment amb la visita de diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons.

L’actuació realitzada, que ha comptat amb un pressupost de licitació de més de 676.000 euros,  el 54% aportats per la Diputació i el 46% restant per part de l’Ajuntament d’acord amb el conveni signat entre ambdues administracions, ha consistit en la construcció d’una rotonda de diàmetre exterior 26 metres, en un terreny de complexa orografía, que té cinc accessos i actua com a porta d’entrada al nucli de la població.

Altres actuacions complementàries han estat la construcció de voreres amb més amplada, zones d’estada i implantació de passos de vianants, l’ordenació de l’espai de la parada de bus, la renovació de la xarxa de drenatge de la carretera i sanejament dels carrers, la plantació d’arbrat viari i en zones d’estada amb reg, així com la substitució d’alguns elements de la xarxa d’aigua potable i de regants i l’enderroc de l’antiga estació transformadora i soterrament de línies elèctriques i telefòniques.

L’alcalde de Navarcles, Josep Maria Feliu, ha volgut destacar en l’acte d’inauguració que les obres van durar vuit mesos a causa de les complicacions que presentava el subsòl “però era una obra que s’havia de fer i des que es va obrir veiem que la circulació és molt fluida i que no hi ha hagut incidències importants”. A l’acte hi han assistit també altres regidores i regidors del municipi. Per la seva banda, el diputat Pere Pons ha explicat que amb la rotonda “s’ha ordenat l’espai urbà, hem guanyat seguretat i hem resolt els itineraris per a vianants”.

Darrera actualització: 23.03.2022 | 08:07