Guanyem temps per planificar el futur dels antics terrenys de Dresca

Divendres, 1 de d’octubre de 2021 a les 00:00

El ple de l’Ajuntament de Navarcles va aprovar aquest estiu suspendre l’atorgament de llicències urbanístiques als terrenys de la Dresca durant un any per afavorir que el municipi tingui temps per planificar quins usos vol donar a aquesta zona.
Aquests terrenys, que des que va tancar l’empresa s’han anat deteriorant i canviant de propietaris, estan situats al centre del nucli urbà. Actualment són propietat d’entitats bancàries i de l’Ajuntament, i des del consistori es volia evitar el risc que, en qualsevol moment, algú pogués comprar-los i establir-hi alguna activitat que no s’adeqüi a les necessitats del poble.
Per això el ple ha aprovat aquesta suspensió temporal que evita que, durant un any, s’hi pugui obrir qualsevol activitat i així, mentrestant, es crearan unes comissions de treball per decidir quins usos són els més adequats per a aquests terrenys. La proposta haurà d’estar a punt el juny de l’any vinent. El dictamen aprovat inclou tres excepcions que permeten les següents activitats durant aquest proper any: utilitzar els terrenys com a zona d’aparcament de manera provisional, entrar-hi per netejar i deixar les parcel·les en condicions, i fer tanques per delimitar cada parcel•la.
Els terrenys de la Dresca des del 2008, arrel de l’aturada de l’activitat de l’empresa, es troben en desús i abandonats i s’hi han produït diversos incidents al llarg dels anys, com incendis i acumulació de brutícia.
El dictamen aprovat pel ple de l’Ajuntament de Navarcles ha de ser el primer pas per solucionar la problemàtica d’aquesta zona i convertir-la en un projecte de futur per a Navarcles, que relligui el seu centre urbà i que tingui els usos més adequats a les necessitats del municipi.
 

Darrera actualització: 29.09.2021 | 14:57