Forgender Seal atorga a l’Ajuntament de Navarcles el Distintiu per la igualtat de gènere avançat

Divendres, 29 de de gener de 2021 a les 10:30

L’Ajuntament de Navarcles ha rebut el Distintiu per la igualtat de gènere, concretament la certificació SG CITY 50-50 en grau avançat, que atorga l’associació Forgender Seal. Aquesta és la primera norma d’àmbit internacional que permet implantar un sistema de gestió per avaluar i certificar el compromís polític i estratègic dels governs municipals a favor de la igualtat de gènere, a més de participar d’un procés de millora contínua i progressiva a través dels compromisos que Forgender Seal proposa i que el municipi escull i accepta desenvolupar en un període de dos anys. Un cop transcorreguts aquest temps, es durà a terme una avaluació dels assoliments per part de l’Ajuntament, i, si el resultat és positiu, es podrà renovar el distintiu.

Des de la regidoria de Feminisme de Navarcles, es va presentar fa uns mesos un pla de compromisos -desenvolupant-los i classificant-los per prioritat-, i, el 14 de desembre del 2020, Forgender Seal va atorgar el distintiu al consistori. “Un ajuntament com el de Navarcles té entre les seves prioritats la igualtat de gènere i el feminisme, i aquest és un pas més en el compromís amb els drets de les dones i la comunitat LGTBI+”, ha declarat la regidora de Feminisme, Ylènia Morros. 

En el cas de l’Ajuntament de Navarcles, la certificació SG CITY 50-50 ha estat atorgada en el seu nivell avançat, i això es deu a l’alta concreció pel que fa a com es desenvoluparan els compromisos i a la puntuació obtinguda per les metes ja assolides pel que fa a la igualtat efectiva de gènere. 

El Distintiu per la igualtat de gènere està dissenyat d’acord amb les competències municipals, la normativa nacional i els mandats i tractats internacionals en relació als drets humans de les dones, el desenvolupament humà, les ciutats i el canvi climàtic (tenint en compte l’Agenda 2030 i la Nova Agenda Urbana).

Darrera actualització: 28.01.2021 | 23:29