El Festival Clam torna el 2021 després de l'edició suspesa per la COVID-19

Divendres, 9 d'abril de 2021 a les 13:00

Deu dies de cinema social de producció i projecció internacional, amb activitats paral·leles, conformen una ambiciosa programació que des de Navarcles, Manresa i Sant Fruitós de Bages, enguany com a seu convidada, projectarà des de l’únic certamen cinematogràfic del Bages i cap a tot el territori, un projecte que vol contribuir a la vertebració cultural del país.

Aquest any, el CLAM participa conjuntament amb diverses associacions i entitats manresanes vinculades al cinema i amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, amb la commemoració del 50è aniversari del rodatge de “Plàcido” de Luis G. Berlanga a la capital del Bages, el 125è aniversari de les projeccions pioneres a la ciutat i també del naixement del cinema a París; una programació  plena de cinematografia, amb exposicions, debats i altres propostes, que sota el lema “Manresa i acció – vivint en pantalla gran”, convertirà Manresa en capital cinematogràfica durant tot el 2021.

També aquest any, s’ha establert un acord de col·laboració amb l’Alternativa, el Festival Independent de Barcelona, per projectar treballs realitzats al “Laboratori de creació audiovisual d’impacte social” en col·laboració amb la Fundació Arrels i Learning by Helping.

La Proposta del CLAM Jove com a novetat i la inclusió social en el punt de mira.

La novetat més destacada d’aquesta edició és la creació d’un espai paral·lel de reivindicació cinematogràfica i cultural, sota la denominació de CLAM Jove. En l’àmbit de la diversitat funcional i els seus col·lectius, es presenta la segona edició del Premi INSERT convocat per la Fundació AMPANS i que posa en valor el treball audiovisual fet per aquestes persones, com a eina d’inclusió i reivindicació.

Altres activitats de caire social dins el Festival, seran una taula rodona sobre la realitat cinematogràfica, el públic, i el futur de la producció audiovisual a la Catalunya Central; o la trobada de professores i professors del Bages per parlar de “Educació i Cinema”, en col·laboració amb la revista digital Aula Mèdia, Educació Mediàtica.

Una programació cinematogràfica internacional de qualitat, amb les plataformes online i les xarxes socials com a noves vies de distribució.

Les condicions vigents d’aforament i horaris son la causa de que les seccions oficials a concurs de curtmetratges i llargmetratges, enguany es facin exclusivament en format online mitjançant la plataforma FESTHOME TV.

Darrera actualització: 09.04.2021 | 12:36