El CLAM, nascut a Navarcles, arriba a la seva 18a edició presentant una edició ambiciosa i amb una trentena de títols del millor cinema social

Dimecres, 14 de setembre de 2022

El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, que va néixer fa 18 anys d’una iniciativa navarclina, ha presentat aquest matí en roda de premsa les claus i el programa complet, que projectarà en estrena a Catalunya una trentena de títols del millor cinema social de la temporada. El festival tindrà lloc entre el 23 de setembre i el 2 d’octubre amb actes i projeccions a les tres seus: Manresa, Navarcles i Sant Fruitós de Bages.

La presentació s’ha dut a terme als cinemes Bages Centre, on es faran les projeccions manresanes del certamen, i ha comptat amb la participació d’Esteve soler, director del CLAM; Alba Pérez, alcaldessa de Navarcles; Marc Aloy, alcalde de Manresa; i Àdria Mazcuñán, alcaldessa de Sant Fruitós de Bages. Alba Pérez ha destacat que “com a navarclina em fa especial il·lusió poder donar la benvinguda a la divuitena edició dels Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya. Divuit anys de feina i compromís social que van néixer a Navarcles i que gràcies a l’esforç de les persones que van iniciar aquest projecte, com a les que s’hi han anat sumant, ja s’està fent un lloc com a certamen internacional” i ha afegit que “si un festival de cinema ja és prou important, també crec que cal posar en valor el compromís amb la solidaritat i els drets humans, que el converteixen en un festival únic”.

En la roda de premsa d’avui, Esteve Soler ha desgranat alguns detalls del programa, que inclou films procedents de les darreres edicions de cites de prestigi com Canes, Venècia, Berlín, Sundance o Donostia.

Avui també s’ha anunciat un segon Premi d’Honor del CLAM d’enguany, per al cineasta Isaki Lacuesta, que visitarà el festival. Aquest guardó se suma al ja anunciat prèviament per al barceloní Jaime Rosales, que estrenarà al festival la seva nova pel·lícula “Girasoles silvestres”.

Podeu consultar tots els detalls en el dossier de premsa adjunt i a la web https://clamfestival.org/

Darrera actualització: 14.09.2022 | 12:41