COMUNICAT CORONAVIRUS DIUMENGE 22/03

Diumenge, 22 de març de 2020 a les 00:00
\N

Comunicat de l’Ajuntament de Navarcles sobre el seguiment de l’epidèmia de coronavirus al municipi

 

 

Navarcles. Diumenge, 22 de març

 

L’Ajuntament de Navarcles lamenta informar que una veïna del municipi, de 85 anys d’edat, ha mort a causa de la Covid-19. El consistori navarclí, en nom de tot el poble, dona el seu més sentit condol a la família i amics. Lamentem profundament aquesta pèrdua.

 

Com ja hem anat informant aquests darrers dies, l’Ajuntament està realitzant un seguiment diari de les incidències que es generen al municipi a causa de l’epidèmia de coronavirus. Ho fa seguint estrictament les mesures i restriccions dictaminades pel Govern estatal, la Generalitat de Catalunya i les autoritats sanitàries en el si de l’estat d’alarma i d’emergència sanitària.

 

En aquest sentit, l’Ajuntament va informar ahir dissabte de tres persones del nostre poble que havien donat positiu en les proves per detectar el coronavirus. Avui diumenge, hi hem de sumar tres persones més. En tots els casos s’estan seguint els protocols dictats per les autoritats sanitàries, depenent de cada cas.

 

A banda, com també es va informar ahir, a les persones que presenten una simptomatologia relacionada amb el coronavirus, se’ls aïlla a casa seva de manera preventiva, seguint també els protocols.

 

Des de Serveis Socials s’està realitzant un seguiment a totes aquelles persones de 70 anys o més que viuen soles o en parella per tal de conèixer el seu estat de salut i per poder detectar si necessiten algun tipus d’ajuda, com per exemple per anar a comprar.

 

Reiterem que és molt important que respectem el confinament domiciliari. És l’única manera de frenar la propagació del coronavirus, d’evitar el col·lapse dels nostres hospitals i de protegir les persones que tenen més risc de patir patologies greus a causa de la Covid-19. Quedem-nos a casa. Donem exemple.

 

Recordem també que l’Ajuntament de Navarcles, a través dels Vigilants Municipals i amb l’ajuda de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, està vetllant per al compliment de les mesures i perquè els veïns i veïnes no surtin de casa si no tenen una causa permesa, autoritzada o justificada. I subratllem que no complir la normativa actual pot comportar sancions econòmiques, que ja s’han començat a aplicar.

 

Demanem a la ciutadania que segueixi la informació a través dels canals oficials: els de la Generalitat (a través sobretot del Departament de Salut i d’Interior) i de l’Ajuntament. Demanem que no es difongui cap missatge que no arribi de canals oficials. És responsabilitat de tots.

 

Per últim, reiterem l’agraïment a tota la població per l’esforç que aquests dies ens cal fer pel bé de totes i tots, i reiterem també el nostre agraïment per la tasca que estan desenvolupant tots els professionals sanitaris i totes les persones que vetllen per aconseguir aturar aquesta pandèmia.

 

 

 

MÉS INFORMACIÓ DE SERVEI

 

Servei Mèdic durant l’epidèmia

Recordem que teniu a la vostra disposició diferents telèfons. Al CAP Navarcles només es fa atenció telefònica entre setmana, de dilluns a dijous de 8.00 a 20.00 i els divendres de 8.00 a 15.00 (93 831 00 30); al CAP Santpedor es fa atenció presencial entre setmana, en el mateix horari que al CAP Navarcles, però cal trucar-hi abans de sortir de casa (93 832 11 33). Fora d’aquests horaris, i també durant el cap de setmana, les urgències mèdiques s’atendran al CAP Bages de Manresa. També cal trucar-hi abans de sortir de casa (93 874 81 78).

 

A banda, per urgències només relacionades amb el coronavirus, es pot trucar al 061. I per altres urgències cal trucar al 112. Per consultes cal trucar al 012. Demanem un ús responsable dels telèfons. Entrem en dies complicats, amb molts hospitals col·lapsats, i cal ser coherent amb les trucades.

 

 

Una aplicació per controlar els símptomes

A banda, el Departament de Salut ha posat en marxa una aplicació que es recomana a tothom que es descarregui, tant si té símptomes com no. A través d’aquesta app, cada persona podrà fer un seguiment i vigilància dels seus símptomes. Podrà esvair dubtes, rebre consells i estar permanentment connectat amb els professionals del Departament de Salut. Us la podeu descarregar (tant per Android com per I-Phone) en aquest enllaç.

 

 

Certificat per a desplaçar-se

La Generalitat ha posat en marxa un certificat autoresponsable de desplaçament perquè cada persona pugui acreditar que la seva mobilitat és per una de les causes autoritzades dins l’esta d’alarma. Es pot descarregar en aquest enllaç.

Darrera actualització: 23.09.2020 | 14:42