COMUNICAT CORONAVIRUS DIMARTS 14/04

Dimarts, 14 d’abril de 2020
\N

Comunicat sobre el seguiment de l’epidèmia de coronavirus al municipi: dades sobre defuncions

 

 

 

Navarcles. Dimarts, 14 d’abril

 

 

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus, l’Ajuntament de Navarcles ha anat fent públiques les dades sobre les defuncions de veïns i veïnes per Covid-19, que malauradament s’han registrat al nostre municipi, mitjançant comunicats periòdics que estan publicats a la web municipal.

 

A banda d’aquests traspassos, durant aquest darrer mes, també ha finat gent per causes no relacionades amb la Covid-19, unes defuncions que, al no estar relacionades amb la pandèmia, no s’havien fet públiques.

 

I, com ja es va explicar en el darrer comunicat (publicat el 6 d’abril), també s’han registrat defuncions a la residència de Navarcles, algunes de navarclins i navarclines, i d’altres de persones que residien a la residència, però que no estaven empadronades al poble. De les defuncions a la residència, algunes han estat a causa de la Covid-19 i altres no s’ha pogut confirmar que hagi estat per coronavirus per la falta de tests.

 

Avui, dimarts 14 d’abril, actualitzem el llistat de defuncions, i hi afegim les dades de persones que han traspassat per motius no relacionats amb la Covid-19, així com tot el llistat de la residència (com ja s’havia fet), siguin o no persones empadronades al nostre municipi.

 

Amb aquesta publicació, l’Ajuntament de Navarcles vol continuar oferint la màxima transparència en les dades, com ha fet des de l’inici de la pandèmia. En aquest sentit, demanem a la població que s’informi només a través dels canals oficials de l’Ajuntament (web i xarxes socials), i que eviti fer córrer altres informacions.

 

Des de l’inici de la pandèmia, han mort 10 veïns i veïnes de Navarcles. Són 7 homes i 3 dones, d’entre 78 i 87 anys. A banda, hi ha 5 defuncions més de veïns i veïnes de Navarcles (3 dones i 2 homes, d’entre 64 i 94 anys), que han estat per causes alienes a la Covid-19.

 

Pel que fa a la residència de Navarcles, hi ha mort un total de 20 persones (suma de les persones empadronades i de les que estan empadronades a altres municipis). D’aquestes 20, 11 són defuncions confirmades a causa del coronavirus, mentre que la resta no s’ha pogut determinar que hagin estat causades per la Covid-19 per la falta de tests. Del total de 20 persones, 5 eren veïns i veïnes de Navarcles. Es tracta de quatre dones i un home, d’entre 85. 90 anys. La resta de residents (15 persones) no estaven empadronats al municipi.

 

El consistori navarclí, en nom de tot el poble, dona el seu més sentit condol a les famílies i als amics. Lamentem profundament aquestes pèrdues. L’Ajuntament de Navarcles també informa que, per respecte a les famílies afectades, i per complir amb la Llei de Protecció de Dades, els noms de les persones finades no es faran públics des de l’Ajuntament.

 

Reclamació de més tests

Des de fa molts dies, l'Ajuntament de Navarcles està realitzant gestions amb el Govern català per tal d’aconseguir tests i/o proves PCR que permetin obtenir un diagnòstic clar de la situació dels avis i àvies de la residència i dels seus treballadors i treballadores, així com d’altre personal que també està molt exposat al virus, com el del Servei d’Assistència a Domicili (SAD), Vigilants Municipals, Brigada Municipal, voluntaris de Protecció Civil i el grup de voluntaris d’ajuda a la gent gran i dependent.

Fins ara, els tests han arribat amb compta gotes i no han permès elaborar un diagnòstic total ni de la residència ni del personal més exposat. Per aquest motiu, tot l’equip de govern —encapçalat per l’alcalde, Josep Maria Feliu, i pel regidor de Salut, Xavi Carrasco— reclama de manera pública que s’acceleri l’arribada massiva de tests i/o de proves PCR, sobretot per cobrir el front que ara és el principal i el que més preocupa: la residència.

 

Respectem el confinament

L’Ajuntament de Navarcles recorda a tots els veïns i veïns que s’ha de respectar el confinament i que només es pot sortir de casa en aquells supòsits que marca l’estat d’alarma, i sempre de manera individual. El confinament és la millor eina que tenim per aturar la pandèmia.

Darrera actualització: 23.09.2020 | 14:42