COMUNICAT CORONAVIRUS DILLUNS 06/04

Dilluns, 6 d’abril de 2020
\N

Comunicat sobre el seguiment de l’epidèmia de coronavirus al municipi

 

 

 

Navarcles. Dilluns, 6 d’abril

 

L’Ajuntament de Navarcles informa que, des de l’inici de la pandèmia per coronavirus, s’han registrat un total de 15 víctimes mortals al nostre municipi (6 dones i 9 homes), totes elles amb edats compreses entre els 78 i els 87 anys.

 

Respecte de les xifres donades en el darrer comunicat de dijous (on s’informava de 10 defuncions), han mort 5 persones més. Un d’ells és un veí de Navarcles de 82 anys. Les altres quatre persones (dos homes i dues dones) vivien a la Residència de Navarcles, si bé no estaven empadronades al municipi.

 

El consistori navarclí, en nom de tot el poble, dona el seu més sentit condol a les famílies i als amics. Lamentem profundament aquestes pèrdues. L’Ajuntament de Navarcles també informa que, per respecte a les famílies afectades, i per complir amb la Llei de Protecció de Dades, els noms de les persones finades no es faran públics des de l’Ajuntament.

 

 

Respectem el confinament

L’Ajuntament de Navarcles recorda a tots els veïns i veïns que s’ha de respectar el confinament i que només es pot sortir de casa en aquells supòsits que marca l’estat d’alarma, i sempre de manera individual. El confinament és la millor eina que tenim per aturar la pandèmia.

Informem també a les persones que tenen animals de companyia que només es poden treure a passejar el mínim imprescindible, sense sortir de la zona o del barri on es resideix.

 

Informació sobre els horts

Segons les darreres informacions publicades pel Govern, es pot anar a l’hort per collir productes necessaris per a la subsistència, sempre que siguin productes que ja estiguessin plantats. NO S’HI POT ANAR per plantar nou producte. També s’hi pot anar si és un hort on hi tenim animals que s’han de cuidar. El desplaçament als horts s’ha de fer individualment.

Amb anterioritat ja estava permès si hi havia una activitat econòmica vinculada.

Queden exclosos d’aquest criteri els horts que hi puguin haver en segones residències, als quals segueix estant prohibit anar-hi.

 

Informació sobre l’impost de vehicles

L’Ajuntament de Navarcles recorda que s’ha ampliat el període de pagament de l’impost de vehicles fins al 2 de juny. S ja heu rebut la notificació en paper, no feu cas de la data inscrita, tindreu temps fins al 2 de juny. Si encara no l’heu rebut, us arribarà en els propers dies.

 

Més canals per atendre les víctimes de violència masclista

L'Institut Català de les Dones ha habilitat una nova línia de WhatsApp 671 778 540 per millorar la resposta a la nova situació d’aïllament i manca de mobilitat, que dificulta l’accés de les dones als serveis que atenen els casos de violència masclista.

Aquest número s’afegeix al que ja hi havia fins ara (900 900 120), que continuarà funcionant. També continuarà funcionant el correu 900900120@gencat.cat.

 

Agraïment a tots els voluntaris

L’Ajuntament vol agrair públicament la gran tasca que aquests dies estan fent totes les entitats i persones voluntàries del poble per tal d’ajudar persones grans, persones amb mobilitat reduïda i a col·lectius de risc.

Si durant aquests dies de confinament vols ser voluntari et pots posar en contacte amb l’Ajuntament a través del correu calvozn@diba.cat. Ens has d’indicar el nom complet, la data de naixement, el DNI, el telèfon i el correu electrònic.

Darrera actualització: 23.09.2020 | 14:42