Canvis per millorar la recollida porta a porta a Navarcles

Dijous, 13 de gener de 2022

Fa quatre anys que Navarcles va implantar el model de recollida porta a porta, un sistema d'alta eficiència que ens ha permès millorar els índexs de recollida selectiva baixant al mínim la fracció de rebuig. Contribuïm així a la millora ambiental del poble i, a més, si reciclem millor evitem la pujada de costos d'entrada a l'abocador comarcal.

Recordem que els residus que posem al rebuig arriben al dipòsit comarcal i acaben allà la seva vida útil i ja no poden ser reciclats ni revalorats. 

Hi ha coses, però, que encara cal millorar al nostre municipi. Per exemple, les bosses per dipositar la fracció orgànica han de ser compostables. Aquestes bosses les donem gratuïtament a tothom qui les vingui a buscar. Malgrat això, en les recollides d'orgànica encara trobem moltes bosses de plàstic.

Tal com us informàvem al butlletí especial Porta a Porta (que podeu consultar a l'arxiu adjunt a aquesta notícia), per continuar millorar el reciclatge i la recollida selectiva a Navarcles posarem en marxa els següents canvis:

1) Tancament de l'àrea d'emergència. Es farà un accés controlat amb clau electrònica per a les persones usuàires que ho sol·licitin de forma justificada. L'àrea d'emergència no és una deixalleria, sinó que només s'ha d'utilitzar en casos molt concrets.

2) Recollida d'oli de cuina usat setmanal (cada dilluns) amb el porta a porta. És un residu altament contaminant per l'aigua i no podem llençar-lo per l'aigüera.

3) Campanya de consienciació, educació i sensibilització enfocada a la prevenció i reducció de les deixalles, la seva bona recollida i el reciclatge.

Gràcies a tothom qui s'implica i es compromet amb el porta a porta per un municipi més sostenible.

Darrera actualització: 24.01.2022 | 09:52