Aquestes són les noves restriccions anti-covid que duraran 15 dies

Dijous, 15 d'octubre de 2020 a les 00:00

El Govern de la Generalitat de Catalunya tanca els bars i restaurants, a partir de la nit de divendres 16 d'octubre, fins a final de mes a causa del ràpid avanç de contagis de la covid-19 en la comunitat, uns establiments als quals només es permetrà oferir menjar per emportar.

Bars i restaurants

Estaran tancats durant 15 dies des d'aquest dijous a la nit i només podran obrir per oferir servei a domicili i per la recollia de menjar per emportar. 

Comerç

En els centres comercials i establiments amb més de 400 metres quadrats caldran controls específics d'accés, més enllà de la restricció d'aforament al 30%. També s'hauran d'habilitar fluxos de pas per evitar l'encreuament de gent. Les zones comunes als centres comercials estaran tancades. Als hotels, les zones comunes només podran comptar amb un 50% de l'aforament. Els serveis que impliquen contacte físic (que no siguin mèdics) hauran de tancar. L'excepció són les perruqueries, que sí podran obrir

Els clients de les botigues sempre hauran de mantenir una distància d'1,5 metres amb la resta de persones i, quan no sigui possible per les peculiaritats del comerç, s'haurà de restringir l'aforament a una sola persona per cada compra.

Universitats

La petició de fer les classes universitàries teòriques virtualment, que les universitats ja han atès i que aplicaran des d'aquest dijous, així com la recomanació a les empreses de fer teletreball sempre que sigui possible. A més, als centres de treball s'han d'extremar les mesures de prevenció i higiene i promoure entrades esglaonades per evitar concentracions de gent.

Equipaments esportius

Els gimnasos i equipaments esportius hauran de treballar amb cita prèvia i un aforament del 50%. També queden suspeses quinze dies les competicions esportives d'àmbit català de tot tipus, ja siguin federades, escolars o privades. A més, hauran de tancar les instal·lacions poliesportius que no tinguin controls d'accés per vigilar l'aforament.

Parcs

Hi ha l'obligació de tancar els parcs i fires d'atraccions així com les estructures desmuntables recreatives. Parcs i jardins, i parcs infantils dels municipis, hauran de tancar a les vuit del vespre.

Sector cultural

El sector cultural patirà una nova restricció del 50% de l'aforament, i haurà de tancar, com a molt tard, a les onze de la nit. Els seients sempre s'hauran d'assignar prèviament. La mesura també afecta espectacles públics o altres activitats recreatives. Els actes religiosos i de culte tindran una limitació del 50% en l'aforament.

Reunions socials

El Govern manté la prohibició de fer reunions de més de sis persones, ja siguin en l'àmbit públic com privat. A més, fora de casa aquests grups de sis persones no podran ni menjar ni beure.

Les limitacions de reunions no inclouen les activitats de feina, de culte, els enterraments o l'ús del transport públic. Tampoc afecten les activitats escolars ni les de lleure infantil.

Darrera actualització: 15.10.2020 | 13:01