Aquest 2 i 3 d’abril torna la Fira de l’Abat

Dilluns, 21 de març de 2022 a les 00:00

La tradicional festa navarclina, que aquest any celebra la divuitena edició, torna després d’una pausa de 2 anys a causa de la pandèmia. Es mantindrà l’essència de la fira i hi haurà novetats, tant pel que fa a activitats com pel que fa a espais del poble que feia anys que no s’utilitzaven. Un exemple clar serà la plaça General Prim (la Plaça del vi) que estarà dedicada al vi, amb venda, tastos, degustacions i gastronomia variada.

A l’espai central, la plaça de la Vila, hi haurà les tradicionals actuacions de les entitats navarclines: Grup de teatre, Esbart dansaire, Ballet jove i la Colla Gegantera. I amb la novetat d’un extraordinari espectacle de circ, dissabte a les 9 del vespre,  càrrec de la companyia Imprevisto’s.

El parc Marcel·lí Monrós, la plaça de la Cervesa, acollirà la Taverna amb vermuts amb música en directe -amb els grups LaTrup Duet i La Prima Vera en format duet-, gastronomia variada i estands dedicats exclusivament a la cervesa.

Les bugaderes, que aquest any canvien d’ubicació, es col·locaran a la plaça Sant Valentí, i ens proposaran ambientar-nos en les feines que feien les dones al mas, tot convertint l’espai en l’era d’una masia. La plaça Aguilar serà l’espai dedicat als menuts, amb la tirolina de Mingo Esports, un carrousel molt especial i tallers de circ a càrrec de la companyia Imprevisto’s.

També per a la mainada hi haurà el tradicional trenet dels Amics del tren de Navarcles al parc Marcel·lí Monrós. A la plaça de l’Esgl´ñesia hi haurà les tradicionals cantades de l’Escola de Música de Navarcles i, dissabte, l’espectacle “Marro de Bruixes” de la Companyia Cactus.

A la plaça Clavé, coneguda com la plaça del Patoi, hi haurà l’inici de la batucada “Tokem x tu” el diumenge, així com moments especials de dansa i teatre.

Al carrer Solsona, mercat de venta i intercanvi de plaques de cava.

La Companyia Cinot, El Personal, Les Zíngares i els personatges itinerants ompliran les diferents places i carrers amb bons moments de teatre i dansa i una mica de pocasoltisme. Tot el nucli antic estarà ple de paradetes, de comerç local i de paradistes vinguts d’arreu del territori per oferir-nos els seus productes, tant gastronòmics com d’artesania. I mostra d’oficis com el bufador de vidre, el ceramista de torn, el cisteller o la manufacturació de sabates d’espart.

Tot plegat, una gran fira en què convidem a passar-vos-ho molt bé!

Darrera actualització: 21.03.2022 | 12:35