Ajuts per a l'arranjament d'habitatges de persones grans

Dimecres, 20 de setembre de 2023 a les 00:00

S’obre una nova convocatòria d’ajuts per a l’arranjament d’habitatges de persones grans. El termini per poder presentar les sol·licituds serà del dia 2 al 31 d’octubre del 2023 i les sol·licituds, juntament amb la documentació exigida, s’hauran de presentar a les oficines de l’Àrea d’Atenció a les Persones, al carrer Fortià Solà, 11, 2n.

En els documents adjunts trobareu l’Anunci publicat per l’Ajuntament de Navarcles, el document que recull tots els criteris que es tindran en compte i el full de sol·licitud que s’ha d’omplir.

Aquests ajuts tenen l’objectiu de:

  • Facilitar reformes bàsiques als habitatges i garantir les condicions de seguretat, higiene i habitabilitat mínimes, afavorint l’accessibilitat i les condicions de vida de la persona dins de la llar.
  • La realització de petites reformes d'adaptació funcional i/o la instal·lació d'ajudes tècniques als habitatges de les persones.
  • El programa incorpora ajudes tècniques així com elements de desplaçament, de llit i per a la comunicació.

 

TIPOLOGIA DE LES INTERVENCIONS SUBVENCIONABLES EN ARRANJAMENTS

  • Arranjaments en banys: totes aquelles intervencions orientades a millorar l'accessibilitat i facilitar la higiene personal (substitució de banyera per plat de dutxa, tractament antilliscant de paviments, adaptació del lavabo, canvi d'aixetes, entre d'altres).
  • Arranjaments en cuines: intervencions orientades a millorar les condicions de seguretat i facilitar les activitats de la vida diària a la cuina (substitució de placa de gas/butà per plaques elèctriques o altres elements de cocció, tractament antilliscant de paviments, adaptació del mobiliari, canvi d'aixetes, entre d'altres).
  • Arranjaments en zones de pas: intervencions adreçades a realitzar adaptacions i/o proporcionar suports en l'entorn general del domicili per facilitar la mobilitat general de la persona (ampliacions de portes, eliminació de graons, instal·lació d'ajudes tècniques, entre d'altres).
  • Actuacions complementàries de millora de l'eficiència energètica dels domicilis: petites intervencions que puguin complementar els arranjaments realitzats i que tinguin com a finalitat la millora energètica dels domicilis.
  • Instal·lacions d'ajudes tècniques: productes fabricats especialment per permetre o facilitar la realització de determinades accions de la vida quotidiana, de tal manera que sense el seu ús, seria impossible o molt difícil per a la persona poder-les realitzar.

 

Darrera actualització: 20.09.2023 | 14:34