El Conseller de Salut inaugura oficialment el nou CAP Navarcles

Divendres, 4 de febrer de 2022 a les 00:00

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat el nou CAP Navarcles on ha destacat que una de les prioritats del Departament és millorar el servei d’atenció primària. Argimon ha agraït als professionals assistencials la seva feina perquè “han pivotat gran part de la resposta a la covid-19: la realització de proves, l’atenció als casos lleus, la vacunació. Heu fet un esforç enorme, que se suma a la càrrega assistencial que ja teniu en circumstàncies normals”, ha dit el conseller i s’ha compromès en “la millora de l’atenció primària i comunitària, com a element central del nostre sistema sanitari”. A la Regió Sanitària Catalunya Central ja s’han incorporat des de l’octubre fins ara 10 professionals que treballen de manera comunitària en projectes de benestar emocional -un d'ells a Navarcles- i la previsió per a aquest 2022 és augmentar en una dotzena de professionals més. 

L’acte d’inauguració del nou CAP ha comptat amb la presència de l’alcalde de Navarcles, Josep Maria Feliu; el regidor de Salut, Xavier Carrasco; la delegada de govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit; la delegada de Salut, Imma Cervós i la gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada. Josep Maria Feliu ha volgut destacar que el nou CAP “respon a una necessitat històrica del municipi que, finalment, queda resolta i ens dona l’oportunitat de millorar l’oferta sanitària i l’atenció que es pot donar a la ciutadania” i ha volgut fer un agraïment especial al col·lectiu sanitari “per tot l’esforç que heu fet durant la pandèmia. Sabem que no ha estat gens fàcil, i esperem que aquestes noves instal·lacions marquin el punt d’inici per facilitar la vostra feina i continuar millorant els serveis”.

El nou Centre d’Atenció Primària de Navarcles ha obert portes aquest mes de gener. Ocupa 1.000 metres quadrats construïts en una única planta amb un pressupost de 2,8 milions d’euros finançats pel Servei Català de la Salut. Està ubicat en uns terrenys municipals que l’Ajuntament va cedir a la Generalitat. El centre disposa d’uns vintena d’espais assistencials. En concret, 3 consultes de medicina general i 3 d’infermeria per a l’atenció d’adults; una consulta de pediatria i el seu corresponent espai de pediatria. Inclou també àrea d’atenció no programada o d’urgències amb dos boxs polivalents i una sala de tractaments d’emergència i observació. Completa el servei una consulta de llevadora i espais polivalents per a oferir el servei d’odontologia, així com també una aula d’educació sanitària.

La directora del Servei d’Atenció Primària (SAP) Bages, Berguedà i Solsonès, Elisabet  Descals, ha explicat que el nou centre és “un gran canvi que millora l’accessibilitat de la ciutadania i que li estalviarà desplaçaments a altres centres de primària perquè també s’han augmentat els serveis, per tant, els usuaris de Navarcles no hauran d’anar a Sant Fruitós o Santpedor per algunes consultes o proves”. El CAP Navarcles compta amb un psicòleg que treballarà pel benestar emocional de la comunitat de Navarcles, amb un treballador social que hi serà presencialment dos dies a la setmana, també s’ofereix servei d’odontologia i l’equip d’infermeria, entre d’altres tasques, assumeix la crioteràpia, el MAPA ( Mesura Ambulatòria de la Pressió Arterial) i les espirometries. A més a més, al centre es continuen fent infiltracions i aquest any s’iniciarà l'activitat de Cirurgia Menor, que fins ara només es feia a Sant Fruitós i Santpedor. Els nous espais també contemplen un circuit diferenciat per a pacients respiratoris i COVID.

Per la seva banda, el director del CAP Navarcles, Daniel Paredes ha indicat que l’obertura del nou CAP “ha tingut molt bona acollida i una resposta positiva per part dels usuaris i del nostre personal. Treballar en un espai ampli, en un ambient lluminós i còmode, i en condicions de seguretat és indispensable per oferir una atenció òptima i de qualitat”

Darrera actualització: 04.02.2022 | 08:00