Geografia

El terme és molt reduït i es troba a l'esquerra del riu Llobregat, en el punt que rep les aigües de la riera de Calders i de la riera de Navarcles afluent de l'anterior.

Hi abunden les fonts, com les anomenades de la Mina, de la Cura, de Solervicenç, del Sobreeixidor, de Santa Margarida, la Font Vella, del Llac, del Lleó i la Font Nova, entre altres.

El terme municipal limita amb els municipis de Sant Fruitós de Bages (a l'oest), amb el riu Llobregat com a límit; Calders (a l'est i al nord), essent els límits el turó de l'Angla, la riera de Calders i el torrent de la Déu i la muntanya del Golobart; i Talamanca (al sud), per la serra del Cap de la Serra.

El nucli urbà de Navarcles es divideix en els barris següents: Poble vell, Sant Bartomeu, Tres Pins i la Cura, la Creueta i Camp de Futbol, la Bonavista. Hi ha adjacents dos nuclis de població més: el Llac i la Planota, als que s'ha d'afegir el Galobart. El municipi compta també amb la masia de Solervicenç, el mas del Galobart, la granja del Turó i la granja del Singla.

Darrera actualització: 7.07.2022 | 07:37
Darrera actualització: 7.07.2022 | 07:37