L’Ajuntament de Navarcles restaura jardineres i millora la gestió ecològica dels espais verds

Divendres, 23 d’octubre de 2020

Des de la regidoria de medi ambient i medi natural, dins del Pla de Gestió Ecològica del Verd Urbà,  s’està treballant en la restauració de les jardineres que hi ha distribuïdes per diferents llocs del municipi.

El primer pas ha estat la reubicació de totes les jardineres repartides per la localitat, «seguint un criteri d’illes agrupades per tal que la seva gestió fos més sostenible i eficient», segons explica el regidor de Medi Ambient i Medi Natural, Josep Joan Roda. Un cop realitzada la reubicació s’ha procedit al seu sanejament i preparació per poder plantar les espècies que millor s’adapten a aquest tipus d’entorn.

El resultat ha sigut que la diversitat de les plantes permet atreure, allotjar i alimentar insectes i ocells que ajuden a controlar les plagues dels parcs i jardins del municipi. També se li dona una imatge «més amable i bonica al poble amb l’increment del verd natural i s’aconsegueix eliminar el “verd plàstic” abundant en molts parterres del poble», segons explica Roda.

En la següent fase es continuarà restaurant i replantant la resta de jardins i parterres d’arreu del poble, seguint el mateix criteri: afavorir el verd, la diversitat i buscar la gestió ecològica dels espais.

La intenció és treballar en aquest sentit i demanar la inscripció de Navarcles a la «xarxa de Viles Florides». Una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d'espais verds urbans i enjardinats.

Des de l’Ajuntament es demana col·laboració a tots els ciutadans per mantenir aquestes «illes verdes» i s’apel·la a la responsabilitat i al bon civisme perquè aquest esforç que s’ha dut a terme sigui per crear una imatge més vistosa de Navarcles.

Darrera actualització: 23.10.2020 | 11:32