Turisme/ Llocs d'interès/

Món Sant Benet

El monestir de Sant Benet.
Món Sant Benet

L'edifici rom√†nic m√©s emblem√†tic de la comarca de Bages es parr√≤quia de Navarcles i es troba situat a 1 km del centre de la poblaci√≥ . √Čs un monestir molt poc conegut per√≤ que sorpren i captiva als visitants. Aixecat el segle X, la part rom√†nica m√©s destacada (monestir i claustre) √©s del segle XII, per√≤ totes les √®poques hi han deixat la seva petjada. En el segle XVII pass√† a dependre de Montserrat i a comen√ßaments del segle XIX era un lloc on venien a residir els darrers anys de la seva vida els monjos. Rest√† abandonat despr√©s de l'exclaustraci√≥ fins que fou comprat per la fam√≠lia de Ramon Casas que en comen√ß√† la restauraci√≥. Des de l'any 2007 s'ha rehabilitat i no sols es pot visitar el monestir, sin√≥ que s'han habilitat espais per convencions i reunions de tota mena. Tot el conjunt ha rebut el nom de M√≥n Sant Benet.


Visita al monestir medieval

On es pot observar la part rom√†nica, g√≤tica i barroca del monestir. Passant per l'esgl√©sia, cripta, claustre, celler i les galeries de l'oest. La muse√Įtzaci√≥ d'aquesta part √©s √ļnica ja que s'ha concebut a partir de muntatges multisensorials, que busquen un efecte vivencial.
Durada: 1 hora i 30 minuts.Visita al monestir modernista

Recorregut a trav√©s de les estances de la fam√≠lia del pintor modernista Ramon Casas. Recreaci√≥ d'un habitatge burg√©s t√≠pic de principis de s.XX: mobles de totes √®poques, col¬∑lecci√≥ de quadres, vitralls,... La muse√Įtzaci√≥ d'aquest espai tamb√© √©s mitjan√ßant els muntatges multisensorials.
Durada: 45 minuts.Visita Alicia

Visita a la fundació Alicia, centre dedicat a la investigació tecnològica en cuina i a la divulgació dels bons hàbits alimentaris.La visita és mitjançant un guia que explica i ensenya com es treballa a ALICIA, i al final acaba amb una exhibició culinària.
Durada: 1 hora.Com arribar-hi

En tren i autob√ļs: S'arriba a Manresa a trav√©s de la RENFE o dels Ferrocarrils de la Generalitat. De l'estaci√≥ d'autobusos de Manresa s'agafa l'autobus cap a Navarcles (els dies de cada dia n'hi ha un cada mitja hora, dissabtes cada hora i diumenges sols hi ha servei a la tarda). Des de Navarcles fins al monestir de Sant Benet hi ha 10/15 minuts caminant.

També es pot arribar des de Barcelona en bus directament mitjançant les alternatives que ofereix Món Sant Benet i que es poden consultar a: https://monstbenet.com/ca/activitats/vine-mon-sant-benet-en-autobus-des-de-barcelonaMonestir de Sant Benet
Tel. 902 87 53 53
Horari: de dilluns a divendres de 9 a 18 h. Dissabtes i festius de 9 a 19 h
Web: www.monstbenet.com
Mòn Sant Benet
Mòn Sant Benet
Mòn Sant Benet
Mòn Sant Benet
Sant Benet de Bages

Patrimoni de Navarcles