el poble/ Hist貌ria/

Gegants

Gegants de Navarcles

Gegants de Navarcles

Maria


Classe: Geganta
Any de construcci贸: 1981
Constructor: Manel Casserres (Solsona)
Al莽ada: 348 cm
Pes: 52 kg
Hist貌ria: Donaci贸 a la colla per l'associaci贸 Aplec de Sant Jordi.
El seu nom prov茅 de la patrona de Navarcles, Santa Maria. Representa una teixidora, en honor a la ind煤stria t猫xtil del poble. En la seva ma dreta porta una filadora, i en l'esquerra un pom de flors. Ha variat de vestuari a llarg de la hist貌ria, al 1981, al 1997 i al 2003.

Tinet


Classe: Gegant
Constructor: Manel Casserres (Solsona)
Al莽ada: 352 cm
Pes: 48 kg
Hist貌ria: Donaci贸 a la colla per l'Ajuntament de Navarcles. El seu nom prov茅 del patr贸 del Navarcles, Sant Valent铆. Representa un pag猫s que va a la vinya, en honor a les vinyes que antigament hi havien al poble. En la seva ma dreta porta un vermall o fal莽贸. Ha variat de vestuari a llarg de la hist貌ria, al 1981, al 1997 i al 2003.

Claudi


Classe: Gegant贸
Any de construcci贸: 1997
Constructor: Toni Mujal (Cardona)
Al莽ada 250 cm
Pes: 25 kg
Hist貌ria: Donaci贸 a la colla per l'Ajuntament de Navarcles. Representa el primer fot貌graf que va haver-hi al poble. L'elecci贸 d'aquest personatge com a gegant贸 va ser per part de la colla de Navarcles. Porta una c脿mera de fotos que 'fotografia'.

Boig


Classe: Gegant
Any de construcci贸: 1998
Constructor: Sendo (Sant Vicen莽 de Castellet)
Al莽ada: 310 cm
Pes: 40 kg
Hist貌ria: Donaci贸 a la colla per l'associaci贸 Bot de Sant Valent铆. El seu nom el van escollir la gent del Bot de Sant Valent铆. Representa un monjo borratxo del monestir de Sant Benet.
Inicialment, el gegant era una bota de vi d'on sortia el cap del gegant. Degut al pes i les dificultats per transportar-lo, l'any 2000 es va modificar al seu estat actual. Les mans s贸n de tipus 'manotes', i en una porta una creu. Al igual que el Claudi, tamb茅 dispara aigua.

Joanet de la Creueta


Classe: Gapgr贸s
Any de construcci贸: 1988
Pes: 5 kg
Hist貌ria: Donaci贸 a la colla per l'associaci贸 de ve茂ns de la Creueta. Representa un nen entremaliat del barri de la Creueta.


Gegant Maria Navarcles
Maria
Gegant Tinet Navarcles
Tinet
Gegant Claudi Navarcles
Claudi
Gegant Boig Navarcles
Boig

Web gegants de Navarcles