el poble/ El municipi de Navarcles/

Geografia

Geografia

Navarcles aeri

El terme √©s molt redu√Įt i es troba a l'esquerra del riu Llobregat, en el punt que rep les aig√ľes de la riera de Calders i de la riera de Navarcles afluent de l'anterior.

Hi abunden les fonts, com les anomenades de la Mina, de la Cura, de Solervicenç, del Sobreeixidor, de Santa Margarida, la Font Vella, del Llac, del Lleó i la Font Nova, entre altres.

El terme municipal limita amb els municipis de Sant Fruitós de Bages (a l'oest), amb el riu Llobregat com a límit; Calders (a l'est i al nord), essent els límits el turó de l'Angla, la riera de Calders i el torrent de la Déu i la muntanya del Golobart; i Talamanca (al sud), per la serra del Cap de la Serra.

El nucli urb√† de Navarcles es divideix en els seg√ľents barris: Poble vell, Sant Bartomeu, Tres Pins i la Cura, la Creueta i Camp de Futbol, la Bonavista. Hi ha adjacents dos nuclis de poblaci√≥ m√©s: el Llac i la Planota, als que s'ha d'afegir el Galobart. El municipi compta tamb√© amb la masia de Solervicen√ß, el mas del Galobart, la granja del Tur√≥ i la granja del Singla.


Navarcles aeri
Imatge aèria